Christmas in July

Geplaatst op

Kan je geen genoeg krijgen van de kerst dan is Christmas in July misschien wel wat voor jou. Kerstmis in juli is een leuk feest dat de sfeer van Kerstmis naar de zomermaanden brengt. Het wordt meestal gevierd op 25 juli, maar evenementen en activiteiten kunnen de hele maand door plaatsvinden.


Zoals je misschien wel zou verwachten is dit idee niet ontstaan door winkeliers of de fabrikanten van kerstartikelen. Integendeel zelfs, volgens de legende werd Christmas in July voor het eerst gevierd op een zomerkamp voor meisjes in 1933, toen Keystone Camp in Brevard, North Carolina besloot om twee dagen (24 en 25 juli) aan de feestdag te wijden, compleet met nepsneeuw van katoen, een versierde boom, een cadeautjesruil en natuurlijk de Kerstman.

In 1940 werd het concept echt populair toen de film “Christmas in July” in de bioscopen verscheen. Het plot: De collega’s van een man nemen hem in de maling door hem te laten denken dat hij op zijn werk een prijs van $ 25.000 heeft gewonnen. Hij kan zijn geluk niet op en zijn vrijgevigheid kent geen grenzen meer.

De retailers in de jaren 50 zijn na het succes van de film met dit idee aan de haal gegaan en ook nu nog zijn de uitverkopen in juli een groot succes.

Hoewel het eerste Christmas in July op 24 en 25 juli werd gevierd in Keystone Camp, is er geen officiële datum voor deze leuke tijd van het jaar. De afgelopen jaren is het de hele maand door gevierd: van kerstfilm marathons tot mega uitverkopen, hiermee is kerstmis in juli in volle gang.

Ga jij je boom ook al opzetten?