Kersttrends 2024

Geplaatst op

De kersttrends van 2024 brengen een scala aan diversiteit en variatie in kerstversiering met zich mee. Voor ieder wat wils, met uiteenlopende stijlen. Personalisatie, speelsheid en vreugde spelen dit jaar zeker een grote rol. Laten we eens kijken naar de meest opvallende trends voor het komende kerstseizoen.


In harmony with nature: het gebruik van kerstversiering gemaakt van natuurlijke materialen blijft ook dit jaar een zeer modieuze kersttrend. Zet in op milieuvriendelijke decoraties, gedroogde kruiden en bloemen, houten beeldjes en decoraties gemaakt van materialen uit het bos. Als je een natuurlijk kerstarrangement wilt creëren, kies dan voor een levende kerstboom die er niet alleen mooi uitziet, maar ook heerlijk ruikt.

Return to childhood: kerstmis is gevuld met tradities die zich door de jaren heen herhalen. Tijd doorbrengen met familie, samen versieringen maken en traditionele maaltijden eten zijn rituelen die we vaak meenemen vanuit ons ouderlijk huis. Hetzelfde geldt voor kerstversiering. Als je komende Kerstmis de geborgenheid en kerstmagie wilt voelen die je je herinnert uit je kindertijd, vul dan je huis met traditionele decoraties die je je herinnert van je ouderlijk huis.

Romantic winter: korte winterdagen en lange ijzige avonden zorgen ervoor dat we willen terugkeren naar een gezellig warm huis. Versier je huis met kerstversieringen in zachte blauwe en koele roze tinten. Met deze combinatie kun je een licht, romantisch en verfijnd effect bereiken dat perfect past op een koude december ochtend.

Luxurious elegance: ook aan de liefhebbers van chique kerstversiering is gedacht. Dit seizoen wordt gedomineerd door metallic tinten en donkere kleuren zoals marineblauw of grijs. Elegante decoraties zijn vaak minimalistisch waarin geen ruimte is voor toeval. Met andere woorden, luxueuze elegantie in kerstversieringen voor wie symmetrie, orde, eenvoud en… schittering waardeert.

X-mas Personality: onze kerstversiering raakt steeds meer verweven met onze persoonlijkheid, levensstijl, interieur en invloeden uit de modewereld. Een kerstboom is niet zomaar meer een boom, maar een accessoire dat perfect gestileerd jouw huis kerst-klaar maakt. Versier de boom en jouw huis met dat wat jou als persoon of jullie als gezin speciaal maakt en je krijgt zonder twijfel de meest mooie reacties van je dierbaren.

Funky & fun: durf creatief te zijn! Kleur jouw interieur met vrolijke tinten, bonte patronen en neon vibes. Ga voor contrasterende kleuren en plaats een boom met gekleurde kerstballen en gekke ornamenten, zoals onze Pop Art of City Jungle. Deze funky kerststyling is out-of-the-box en absoluut gedurfd.

Gold and cosy: de crème, beige en bruine tinten zijn nog steeds populair in het interieur. Combineer deze met gouden versieringen voor een warme en gezellige kerstsfeer. Een boom met veelal gouden versiering past perfect bij deze trend.

Royal classic: de traditionele kerst staat centraal hierbij centraal, maar dan wel lekker klassiek. Kies een styling die jouw smaak verbeeldt. Overweeg bijvoorbeeld de collectie British Queen of Royal Dutch voor een koninklijke touch.

Of je nu kiest voor klassiek, funky, romantisch of iets anders, laat je inspireren door deze kersttrends en creëer jouw eigen unieke kerstsfeer!